Πεμπτος Διεθνης Διαγωνισμος Μελισσοκομικης Φωτογραφιας

Η Ένωση Μελισσοκόμων Σλοβενίας (SBA) διοργανώνει τον πέμπτο διεθνή διαγωνισμό για τη μελισσοκομία. Οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο οποιασδήποτε εθνικότητας μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό υποβάλλοντας τις δικές του μη δημοσιευμένες ήδη φωτογραφίες. Ο διαγωνισμός επικεντρώνεται σε έξι κατηγορίες θεμάτων:

1.            Μέλισσα και ο κόσμος των φυτών (φωτογραφίες μελισσών σε λουλούδια ή σε άλλα μέρη φυτών)

2.            Η Ζωή των Μελισσών (φωτογραφίες από ολόκληρο τον κύκλο ζωής των μελισσών και του μελισσιού, από κάθε μέλος της αποικίας (βασίλισσες, εργάτριες, κηφήνες), τη συμπεριφορά και τους ρόλους τους, από ολόκληρη την αποικία των μελισσών ως υπεροργανισμό, οποιαδήποτε εκδοχή από τη συναρπαστική βιολογία αυτού του ζώου)

3.           Μελισσοκομικές Εργασίες και Προϊόντα Μελισσών (φωτογραφίες των μελισσοκομικών εργασιών καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με διάφορα εργαλεία μελισσοκομίας και εξοπλισμό ενώ αλληλεπιδρούν με τις μέλισσες, φωτογραφίες όλων των προϊόντων κυψέλης σε μια κυψέλη ή σε φάση παραγωγής ή σε φάση επεξεργασίας σε διαφορετικά προϊόντα ή σε συσκευασία αγοράς ή κατά την κατανάλωσή τους)

4.            Παραδοσιακό ή μοντέρνο Μελισσόσπιτο/Μελισσοκομείο (φωτογραφίες μελισσοκομείων ή κυψελών και μελισσόσπιτων από μέσα ή από έξω, σε διαφορετικές εποχές του έτους ή της ημέρας)

5. Παγκόσμια  Ημέρα της Μέλισσας (φωτογραφίες διαφορετικών επικονιαστών, μέλισσες, μοναχικές μέλισσες κλπ.)

Φέτος έχουμε και μια ειδική θεματική κατηγορία.

6.            Μελισσογένια (φωτογραφίες μελισσοκόμου με σμήνος μελισσών στο πηγούνι ή σε ένα χέρι)

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει σε μία ή περισσότερες κατηγορίες. Για κάθε κατηγορία θεμάτων, ο διαγωνιζόμενος δεν μπορεί να υποβάλει περισσότερες από 3 φωτογραφίες, έγχρωμες ή ασπρόμαυρες φωτογραφίες (300 dpi ή περισσότερο). Κάθε φωτογραφία πρέπει να περιλαμβάνει έναν αριθμό ταυτότητας, τον τίτλο, το όνομα της θεματικής κατηγορίας και το έτος κατά το οποίο ελήφθη η φωτογραφία. Οι φωτογραφίες που υποβάλλονται για τη θεματική κατηγορία Παραδοσιακό ή μοντέρνο Μελισσόσπιτο/Μελισσοκομείο πρέπει να περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τον ιδιοκτήτη μελισσόσπιτου / μελισσοκομείου.

Οι φωτογραφίες πρέπει να αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: marko.borko@czs.si  ή με συστημένη επιστολή σε συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (CD, USB flash drives) στην ακόλουθη διεύθυνση:

Čebelarska zveza Slovenije, Brdo pri Lukovici 8, 1225 Lukovica, Slovenia, με την υποσημείωσηο “Διαγωνισμός Φωτογραφίας”. Όλες οι συσκευές αποθήκευσης δεδομένων που θα ληφθούν δεν θα επιστραφούν στους αποστολείς. Όλες οι φωτογραφίες που υποβάλλονται πρέπει να περιλαμβάνουν πληροφορίες για τον δημιουργό (όνομα και επώνυμο, διεύθυνση, χώρα, αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

Οι φωτογραφίες αξιολογούνται από την επιτροπή σύμφωνα με προκαθορισμένα κριτήρια: Έκφραση, Πρωτοτυπία, Τεχνική σχεδίαση, Αισθητική. Ένα επιπλέον κριτήριο ισχύει για την κατηγορία Παραδοσιακό ή μοντέρνο Μελισσόσπιτο/Μελισσοκομείο: ευταξία στην απεικόνιση εμφάνιση του Μελισσόσπιτου/Μελισσοκομείου και του περιβάλλοντος. Οι δημιουργοί των  φωτογραφιών θα είναι ανώνυμοι πριν/κατά την αξιολόγηση. Για κάθε κατηγορία θεμάτων, η επιτροπή θα επιλέξει τρεις δημιουργούς με τις καλύτερες φωτογραφίες. Οι δημιουργοί των καλύτερων φωτογραφιών θα λάβουν χρυσό, ασημένιο και χάλκινο πιστοποιητικό, αντίστοιχα. Οι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν ένα βραβείο και το σχετικό πιστοποιητικό. Κάθε υποψήφιος θα λάβει πιστοποιητικό υποψηφιότητας. Κάθε συμμετέχων θα λάβει πιστοποιητικό συμμετοχής.

Η προθεσμία υποβολής φωτογραφιών είναι η 5η Φεβρουαρίου 2019. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση ApiSlovenia 2019, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στο Celje της Σλοβενίας. Όλες οι υποβληθείσες φωτογραφίες θα προβληθούν στην Έκθεση ApiSlovenia 2019 στο Celje της Σλοβενίας από τις 16 έως τις 17 Μαρτίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον κ. Marko Borko στο  e-mail marko.borko@czs.si ή στο κινητό: +386 51 637 204.

Σχετική ιστοσελίδα: http://www.czs.si/objave_podrobno_czs/9816

Ένωση Μελισσοκόμων Σλοβενίας