Διεθνη Βραβεια Μελιου Λονδινου-London International Honey Awards (LIHA 2019)

Αυξήστε την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων σας!

Στόχος των διαγωνισμών είναι να στηρίξουν τους παραγωγούς μελιού, τους μελισσοκόμους ώστε να βελτιώσουν την εικόνα του εμπορικού τους σήματος προωθώντας προϊόντα μελιού υψηλής ποιότητας σε κάθε μορφή εμπορίου, αλλά και της κατανάλωσης.

Κατηγορίες διαγωνισμών μελιού:

– Βραβεία ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ μελιού

Στόχος είναι η προώθηση της γνώσης της ιδιαίτερης αξίας και των υγιεινών/θρεπτικών συστατικών του μελιού σε νέους καταναλωτές, σε επαγγελματίες σεφ και τεχνίτες ζαχαροπλαστικής, στις γαστρονομικές και μαγειρικές σχολές. Επίσης, η ανάδειξη της ποικιλομορφίας των ποικιλιών και της υψηλής ποιότητας των προϊόντων μελιού που παράγονται με στόχο την προώθηση της γνώσης των διαφορετικών γεύσεων τους.

Όλα τα επώνυμα προϊόντα (όχι χύμα) που διατίθενται σε καταστήματα λιανικής πώλησης έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο βραβεία άριστου μελιού LondonInternationalHoneyAwards. Τα προς αξιολόγηση προϊόντα πρέπει να βρίσκονται στην κατάλληλη κατάσταση για δοκιμή και οι πληροφορίες τους πρέπει να αναγράφονται σωστά και με σαφήνεια στην ετικέτα, πρέπει δηλαδή να είναι προϊόντα έτοιμα προς πώληση στο καταναλωτικό κοινό. Η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού θα ζητήσει χημικές αναλύσεις σε συνεργασία με αναγνωρισμένα εργαστήρια, προκειμένου να επαληθεύσει ότι τα προϊόντα είναι τεχνικά υγιή. www.facebook.com/LondonHoneyAwards

– Βραβεία ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ μελιού

Τα βραβεία LondonInternationalHoneyAwardsθέλουν να αναδείξουν και να τιμήσουμε την αριστεία συσκευασίας στον σχεδιασμό προϊόντων μελιού. Ενθαρρύνει τους σχεδιαστές και τις επιχειρήσεις μελιού από όλον τον κόσμο να συμμετάσχουν με τα προϊόντα τους. Δημιουργεί ένα σημείο όπου η βιομηχανία μελιού μπορεί να προσφέρει την καινοτομία και να ενημερώνεται για τις τάσεις.

Κατά την αναζήτηση ενός αξιόπιστου διαγωνισμού, έχουμε δημιουργήσει μια κριτική επιτροπή με έμπειρους και εκπαιδευμένους δοκιμαστές. https://www.instagram.com/londonhoneyawards/

Διεθνή Βραβεία μελιού Λονδίνου, 14-15 Απριλίου 2019, οι παραγωγοί μελιού από όλες τις χώρες μπορούν να συμμετάσχουν συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες: info@londonhoneyawards.comwww.londonhoneyawards.com

 

 

Αγαπητοί μελισσοκόμοι,

Το BIOLMIEL, το διεθνές βραβείο για το καλύτερο βιολογικό μέλι, με χαρά σας ενημερώνει ότι ο νέος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στη Μπολόνια (Ιταλία) στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2018.

Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό, θα πρέπει να λάβουμε από εσάς μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 3 βάζα με ελάχιστο βάρος 250 g το καθένα για κάθε είδος μελιού (2 βάζα με ετικέτα και 1 χωρίς) που αποστέλλονται στη διεύθυνση :CIBi, ViaO. Serena 37, 70126 Bari, Italy. (Προσέξτε τη συσκευασία των βάζων, για να αποφύγετε τα σπασμένα βάζα!)

Ταυτόχρονα, πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα αίτησης ηλεκτρονικά εδώ .

Ως μερική κάλυψη των δαπανών ανάλυσης απαιτείται συνεισφορά 20,00 € για κάθε παρτίδα μέλι που συμμετέχει στον διαγωνισμό και πρέπει να καταβληθεί με τραπεζική μεταφορά προς:

κάτοχοςλογαριασμού:                 BIOLITALIA

IBAN: IT29W0760104000000007691303

SWIFT: BPPIITRRXXX

Αιτιολογία: BIOLMIEL 2018 + επωνυμία της εταιρείας (με λατινικούς χαρακτήρες)

 

Τα δείγματα που θα παραληφθούν θα αξιολογηθούν από διεθνή επιτροπή εμπειρογνωμόνων και θα αναλυθούν για HMF και περιεχόμενο σε νερό. Στα καλύτερα μέλια θα απονεμηθούν υψηλής ποιότητας χρυσά και ασημένια μετάλλια BIOLMIEL και θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της BIOLMIEL. Η εργαστηριακή ανάλυση που διενεργείται στα δείγματα θα αποσταλεί σε κάθε συμμετέχοντα μαζί με το πιστοποιητικό απονομής του βραβείου.

Επιτρέπεται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό οι ακόλουθες κατηγορίες μελιού:

– Πολυανθικά μέλια

– Μελιτώματα

– Αμιγή μέλια των ακόλουθων τύπων:

Ακακία (Robinia)

Δενδρολίβανο

Θυμάρι

Πικραλίδα

Αείλανθος

Ελαιοκράμβη

Καστανιά

Ροδοδάφνη

Αλφάλφα

Ερείκη

Κερασιά

Τριφύλλι

Ασφόδελος

Εσπεριδοειδή

Κισσός

Τσάι του βουνού (Sideritis spp)

Αραβόσιτος

Ευκάλυπτος

Κόλιανδρο

Φλαμουριά

Άμορφα η θαμνώδης (Amorpha fruticosa)

Ηλιοτρόπιο

Κουμαριά

Φασκόμηλο

Γαϊδουράγκαθο

Ηδύσαρο (Hedysarum coronarium)

Λεβάντα

 

Τα αμιγή μέλια που δεν αναφέρονται παραπάνω (μέλια που είναι σπάνια ή δεν είναι αρκετά γνωστά για να αξιολογηθούν σωστά από αισθητηριακή άποψη) πρέπει να υποβληθούν σε γυρεοσκοπική ανάλυση για να διαπιστωθεί η βοτανική τους προέλευση. Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτείται επιπλέον ποσό 40,00 € για την πραγματοποίηση αυτής της ανάλυσης. Ο παραγωγός μπορεί ούτως ή άλλως να παρουσιάσει αυτό το “σπάνιο” μέλι ως πολυανθικό μέλι. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, το δείγμα μελιού θα εκτιμηθεί ως πολυανθικό και δεν θα υπάρξει περαιτέρω κόστος συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε email στο info@premiobiol.it