Συμμετοχη προεδρου ΟΜΣΕ σε επιτροπη της Βουλης των Ελληνων για τους ΓΤΟ

Tην Τετάρτη 27-5-2015 και μετά από πρόσκληση της Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ κ. Βασίλης Ντούρας ενημέρωσε την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων για τις θέσεις της ΟΜΣΕ σχετικά με τη μελισσοκομία και τα γενετικά τροποποιημένα. Εκτός της ομιλίας ο κ. Ντούρας απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών κι έκανε μια μικρή παρέμβαση για το θέμα των φυτοφαρμάκων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της συνεδρίασης της Επιτροπής εδώ:

http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#e54457e1-abf1-4cda-9c7c-a4a600abd2bc

Εκτός του κ.Ντούρα, την επιτροπή κλήθηκαν να ενημερώσουν οι κ.κ Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εργαστηριακών Ελέγχων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.).

Η Επιτροπή συνεδρίασε επίσης για το ίδιο θέμα (Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί – Ευρωπαϊκές Εξελίξεις – Ελληνική Πραγματικότητα) στις 19/05/2015, οπότε τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν οι κ.κ. Γεώργιος Μπάλιας, Επίκουρος Καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών, Αριστοτέλης Τύμπας, Αν. Καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Αντιπρόεδρος Έρευνας του Διεθνούς Δικτύου ESST, Δημήτριος Μπιλάλης, Αν. Καθηγητής Βιολογικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάσω Κανελλοπούλου, εκπρόσωπος της Εναλλακτικής Κοινότητας «Πελίτι» και Έλενα Δανάλη, εκπρόσωπος της GreeenPeace Ελλάδος.

Μπορείτε να δείτε αυτή τη συνεδρίαση της Επιτροπής εδώ:
http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#9b0826e2-6d02-4207-983a-a49e00ab4ce9